I juni 2020 ble TV Visjon Norge, deres ansvarlige redaktør Jan K. Hanvold og programleder Arne Pedersen dømt i Jæren tingrett til å betale oppreisningserstatning til en ung mann for å ha krenket privatlivets fred. De hadde latt mannens mor uttale seg detaljert om hans MC-ulykke og helsetilstand og vist fotografier av ham på direktesendt TV, uten mannens samtykke. Dette hadde Jæren tingrett slått fast at var erstatningsbetingende uaktsomt. Etter anke fra de tre har Gulating lagmannsrett den 5. mai 2021 høynet oppreisningsbeløpene ytterligere.
En enstemmig lagmannsrett slo fast at programleder Arne Pedersen opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt ved ikke å innhente samtykke før intervjuet og at ansvarlig redaktør Jan K. Hanvold opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt ved ikke å passe på at TV Visjon Norge at hadde rutiner vedrørende samtykke. Hanvold ble dømt til å betale kr 40 000 i oppreisningserstatning til mannen og Pedersen kr 15 000. TV Visjon Norge måtte i tillegg betale kr 150 000. Dette var en betydelig økning i forhold til beløpene i tingretten.
Vernet i grunnloven og i menneskerettighetskonvensjonen
Privatlivets fred er vernet gjennom § 102 av Grunnloven og artikkel 8 i Den europeiske menneskerettighetskonvensjon. Krenkelser av privatlivets fred kan medføre erstatningsansvar etter skadeerstatningsloven § 3-6. Når mediebedrifter publiserer opplysninger som omhandler privatlivet, må det gjøres en avveining mellom ytringsfriheten og retten til privatlivets fred. Det sentrale momentet er da om publiseringen gir et tilskudd til en debatt av offentlig interesse. Høyesterett har slått fast at når det gjelder publisering om helt private opplysninger om mennesker som ikke har posisjoner i politikk ellers samfunnsliv, er man klart utenfor det området som er vernet av ytringsfriheten.